Hoe het begon

6 maart 2018

Herontwikkeling Muntplein Amsterdam

DELA Vastgoed B.V. is sinds 1998 eigenaar van het rijks monumentale pand gelegen aan Muntplein 2-4/Kalverstraat 223 te Amsterdam. Het gebouw aan Muntplein 2-4 is in 1895 opgetrokken naar een ontwerp van H.P. Berlage als kantoorgebouw van de Assurantie Maatschappij tegen Brandschade en op het Leven: de “Nederlanden van 1845”, een rechtsvoorganger van Nationale Nederlanden. In 1911 is het gebouw door dezelfde architect versoberd en aan de achterzijde vergroot (Kalverstraat 223). Het gebouw bestaat nu uit drie winkelunits op de begane grond en leegstaande kantoorruimten op de vier bovengelegen verdiepingen.

Een gebouw met een mooie historie, maar wel gedateerd en leegstaand. Om de leegstand aan te pakken is er door DELA Vastgoed gekeken naar de mogelijkheid om  de kantoorruimte te herontwikkelen naar 16 appartementen.

Op het gebouw is door De Staat de publiekrechtelijke beperking “besluit op basis van monumentenwet 1988” gevestigd. Dat betekent dat voor bouwkundige aanpassingen extra vooroverleg met de Commissie voor Welstand en Monumenten noodzakelijk is. Na overleg met de commissie zijn de ontwerptekeningen opgesteld en goedgekeurd en is in opdracht van DELA Vastgoed door adviseur Objectum (bouwadvies en procesmanagement) een plan van aanpak opgesteld.

Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden afgerond en kan, nadat de omgevingsvergunning is verstrekt, het opbouwen van de appartementen gaan beginnen.

Interesse?

Laat hier uw gegevens achter en geef uw voorkeuren op voor een appartement. U kunt meerdere voorkeuren opgeven. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.