Station Rokin

6 maart 2018

Station Rokin ligt midden in het centrum van Amsterdam op slechts 300 meter van dit Berlage pand en wordt het kloppende hart van ‘de rode loper’. Dagelijks reizen zo’n 30.000 mensen hier met de Noord/Zuidlijn.

Het station is te vergelijken met een ondergronds flatgebouw van 23 meter diep. Onderin vindt u het perron en daarboven vijf parkeerdekken waar plaats is voor maar liefst 300 auto’s. Ook de omgeving rond het toekomstige station is enorm in ontwikkeling: nieuwe gebouwen herrijzen en winkelketens als Marks & Spencer willen zich hier graag vestigen.

Bijzonder aan deze plek is dat er tijdens de bouw van de Noord/Zuidlijn duizenden voorwerpen werden opgegraven. Archeoloog Jerzy Gawronski en zijn team borgden de vondsten -voornamelijk alledaagse voorwerpen die de bedrijvigheid van de stad weerspiegelen- met grote zorg. Zeker is dat een aantal voorwerpen straks in het station te zien zal zijn.

Interesse?

Laat hier uw gegevens achter en geef uw voorkeuren op voor een appartement. U kunt meerdere voorkeuren opgeven. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.